4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

ingrediënten


25 min
4 personen
50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse kervel

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram rauwe bieten
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper.
  • 2 Meng de geraspte citroenschil met de bloem en wentel de vis erdoor. Schud de overtollige bloem eraf en zet de vis in de koelkast.
  • 3 Snijd de bieten in dikke parten en schud ze in een ovenschaal om met de tijm en 2 eetlepels olijfolie. Maal er wat peper over en giet er een paar lepels water bij. Dek af met aluminiumfolie en bak de bieten in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
  • 4 Maal intussen alle ingrediënten voor de pistachesalsa fijn met een staafmixer en breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • 5 Neem de bieten uit de oven en bak intussen de visfilets in de rest van de olie in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • 6 Serveer de kabeljauw met de bieten en een lepeltje pistachesalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté