4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven

Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven

ingrediënten


45 min
4 personen
4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 blik witte bonen
1 blik cannelliniboon
5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

16 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

300 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de olijven droog en maal ze fijn.
  • 2 Meng de olijven met de bleekselderij, munt, azijn en de olijfolie extra vergine. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze circa 15 minuten in de oven. Verhit intussen de overige olijfolie en bak hierin de bonen, knoflook en rozemarijn circa 10 minuten op een lage stand.
  • 4 Roer regelmatig, zodat de bonen kneuzen en de velletjes barsten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauw in circa 4 minuten aan beide kanten gaar.
  • 5 Verdeel het bonenmengsel in het midden van de borden en schep de tomaatjes en het olijvenmengsel eromheen. Leg de kabeljauw erop, bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie.

wijnadvies

Serveer een Italiaanse witte bij dit recept. De Mastio della Loggia Soave is verkwikkend wit met peer en een amandelbittertje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté