4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met groenterösti

Kabeljauw met groenterösti

ingrediënten


25 min
4 personen
verse dille

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 kleine knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 zak tortillachips

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verkruimel de tortillachips in een keukenmachine of plet ze in een plastic zak met een fles of deegroller.
  • 2 Dep de vis droog en wrijf in met citroensap, zout en peper.
  • 3 Rasp de knolselderij en wortel grof. Meng de knolselderij, wortel en prei met de helft van de losgeklopte eieren, bloem, zout en peper.
  • 4 Wentel de vis eerst door de rest van het ei en daarna door de tortillachips.
  • 5 Verhit de olie in 2 koekenpannen. Schep in de een pan rondjes van het groente-röstibeslag en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Bak de kabeljauw in de andere pan op middelhoge stand 3-4 minuten per kant.
  • 7 Serveer de vis met de groenterösti. Garneer eventueel met een schijfje citroen en wat dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté