4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met kappertjes-botersaus

Kabeljauw met kappertjes-botersaus

ingrediënten


35 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter visfond
600 gram kabeljauwhaasjes
600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg de stukken vis naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 2 Verwarm de visfond of -bouillon, giet deze bij de vis en zet circa 12 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Kook intussen de aardappels 15-20 minuten en de sugarsnaps circa 10 minuten.
  • 4 Smelt de boter en laat deze goudbruin kleuren. Roer de kappertjes erdoor. Schep de vis op warme borden en lepel de kappertjes-botersaus erover. Leg de aardappels en sugarsnaps erbij. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté