4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met kappertjes-roomsaus

Kabeljauw met kappertjes-roomsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

300 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Blus af met de azijn en bak nog 2 minuten verder. Voeg de slagroom, kappertjes en kabeljauwfilets toe en laat circa 10 minuten pruttelen. Keer de visfilets halverwege. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 2 Kook intussen de rijst. Kook in een andere pan de doperwten in 4-6 minuten beetgaar.
  • 3 Verdeel de rijst en doperwten over borden. Schep de kabeljauw erbij en schenk wat van de kappertjessaus erover. Bestrooi met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 83 gram
eiwit 39 gram