6 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met kerrie-kaasroom

Kabeljauw met kerrie-kaasroom

ingrediënten


35 min
6 personen
300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

200 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter koksroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de drooggedepte kabeljauwfilet in 12 gelijke stukken. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Kook de wortel 3 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei 2 minuten.
  • 4 Leg 6 stukken kabeljauwfilet naast elkaar. Verdeel 3/4 deel van de wortel en prei erover en leg de andere stukken kabeljauw er precies op zodat een strakke sandwich ontstaat.
  • 5 Leg deze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de wortel en de prei erover.
  • 6 Bak de kerriepoeder in het bakvet van de prei en meng de kookroom erdoor.
  • 7 Schep de helft van de kaas erdoor en schenk de kerrieroom over de vis.
  • 8 Verdeel de rest van de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  • 9 Kook intussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Serveer de kabeljauw op de tagliatelle.

wijnadvies

Kabeljauw 'zwemt' graag in de Stoney Creek Chardonnay-Sémillon. Of anders wel in Sauvignon Blanc van Sea Breeze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 34 gram