4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met knapperige kruidentopping

Kabeljauw met knapperige kruidentopping

ingrediënten


25 min
4 personen
4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels panko

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Mix in een keukenmachine de amandelen, panko, dille, peterselie, knoflook, olijfolie, citroenrasp, 1 eet­ lepel citroensap en een snuf zout tot een grof mengsel.
  • 2 Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Leg in de ovenschaal en verdeel de amandelkruiden­ topping erover. Bak circa 20 minu­ten in de oven, tot de topping knapperig en de vis gaar is.

bereidingstip

Lekker met een spruitjessalade (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/spruitjessalade-met-pecan-en-cranberry/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Favoritos Reserva Chardonnay


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 26 gram