- 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes in circa 12 minuten gaar en goudbruin. Schep regelmatig om en breng op smaak met zout en peper. Kook intussen de sperziebonen in circa 8 minuten beetgaar.
- 2 Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de sjalotten in circa 3 minuten glazig. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en verwarm 2 minuten.
- 3 Voeg de kabeljauwfilets en 75 ml water toe en laat in circa 6 minuten garen in de saus. Keer halverwege en breng op smaak met zout en peper. Serveer de vis met de mosterdsaus, aardappelblokjes en sperziebonen.
bereidingstip
Wanneer je bij dit kabeljauw met mostersausrecept kiest voor kabeljauw met een MSC-keurmerk op de verpakking. Dan weet je dat je goed zit, want vis met dit keurmerk is meer dan alleen maar verantwoord gevangen om overbevissing te voorkomen en te zorgen voor een gezonde toekomst van de oceanen. Het is ook nog eens veelzijdig en voedzaam. Vis met een hoofdletter V dus!