4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Dep de vis droog.
  • 2 Meng de bloem met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en wentel de vis erdoor.
  • 3 Snijd grotere paddestoelen iets kleiner.
  • 4 Verhit 1/3 deel van de boter en smoor hierin de peultjes, bosui, zout, peper, 2 eetlepels citroensap en de helft van de citroenrasp 5-6 minuten.
  • 5 Verhit de rest van de boter en bak hierin de vis in 2 minuten per kant lichtbruin en gaar.
  • 6 Schep de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Bak de paddenstoelen in het bakvet en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  • 9 Serveer de vis op de peultjes met bosui. Giet er wat paddenstoelensaus over en verdeel de pistachenoten en de rest van de citroenrasp erover.
  • 10 Lekker met tagliatelle.

bereidingstip

Vervang kabeljauwfilet door zalmfilet.. Neem in plaats van peultjes sugarsnaps.. Gebruik in plaats van pistachenoten hazelnoten of amandelen.

wijnadvies

Lekker met een stevige Chardonnay van Koopmanskloof, Yellow Tail of de blend van Chardonnay met Semillon van Stoney Creek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels