4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met pancetta en romige mosterd-tijmsaus

Kabeljauw met pancetta en romige mosterd-tijmsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

glas witte wijn

dit product is niet beschikbaar

6 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes pancetta
2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Bestrijk de kabeljauw aan een kant licht met de mosterd en bewaar de rest van de mosterd voor de saus. Leg op de kant met mosterd dakpansgewijs 2 plakjes pancetta. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de vis 2 minuten op de kant met de pancetta. Schep de vis voorzichtig uit de pan en leg met de pancetta naar boven in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en zet circa 15 minuten in het midden van de oven. Zet de laatste 5 minuten de borden onder in de oven erbij.
  • 3 Fruit intussen voor de saus de knoflook en tijm op een lage stand in het bakvet van de vis en blus af met de wijn. Laat 1 minuut koken en voeg dan de rest van de mosterd en crème fraîche toe. Laat nog ½ minuut al roerend zachtjes koken. Zet de warmtebron op de laagste stand en roer de boter door de saus. Breng op smaak met zout en peper. Schep de vis op de warme borden en lepel de roomsaus erover

wijnadvies

Schenk bij dit recept Marillier Père & Fils Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 280 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 32 gram