4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met paprikasaus op tuinerwtenpuree

Kabeljauw met paprikasaus op tuinerwtenpuree

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

540 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

3 paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten. Schep de paprika erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten toe en verwarm zachtjes.
  • 2 Dep de kabeljauw droog en bestrooi met zout en peper. Leg de vis in de saus en stoof afgedekt 5 minuten op een lage stand.
  • 3 Kook intussen de tuinerwten 4 minuten. Giet af en pureer de erwten met zout, peper, de helft van de peterselie en een scheutje olijfolie tot een dikke puree.
  • 4 Verdeel de tuinerwtenpuree over 4 warme borden. Serveer de kabeljauw met de paprikasaus erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate