4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met prei en abrikozen

Kabeljauw met prei en abrikozen

ingrediënten


25 min
4 personen
300 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

3 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

600 gram preien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Wel de abrikozen in warm water. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de prei, ui en knoflook 3-4 minuten.
  • 2 Snijd de abrikozen iets kleiner. Schep de helft ervan met de tomatenblokjes door het preimengsel.
  • 3 Bestrooi de vis met zout, peper en paprikapoeder. Leg de kabeljauw op het groentemengsel en verdeel de rest van de abrikozen erover. Dek af met aluminiumfolie of een deksel en stoof zachtjes 4-5 minuten.
  • 4 Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de kabeljauw met de couscous.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw in dit recept door zalm.. Gebruik vis- of shoarmakruiden in plaats van paprikapoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 106 gram
eiwit 42 gram