4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauw met prei en kerrie

Kabeljauw met prei en kerrie

ingrediënten


30 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram preien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog en verdeel deze in 4 porties. Bestrooi de vis met zout en versgemalen peper en haal door de bloem.
  • 2 Leg de krieltjes op de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olie en bak ze hoog in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 3 Verhit ondertussen de resterende 2 eetlepels olie en bak de vis hierin 2-3 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Roerbak de prei met kerriepoeder 3 minuten in het bakvet van de vis.
  • 5 Giet de vis- bouillon en kookroom bij de prei en kook zachtjes 3 minuten. Serveer de preisaus bij de vis en de krieltjes en garneer met citroen.

bereidingstip

Bestrooi de vis met saus eens met een beetje geraspte kaas en zet even onder een hete ovengrill.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté