4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Kabeljauw met saffraansaus

Kabeljauw met saffraansaus

ingrediënten


35 min
4 personen
3 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dragon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

75 gram sjalotjes
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

staafmixer

  • 1 Dep de vis droog en snijd in dunne plakjes of smalle repen. Leg ze naast elkaar op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  • 2 Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalot. Schep de saffraan erdoor. Blus af met de wijn en laat tot de helft inkoken. Giet de bouillon en room erbij en kook zachtjes 4-5 minuten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Pureer de saus met een staafmixer en houd apart.
  • 3 Gaar de kabeljauw 10-12 minuten in het midden van de oven. Verhit het sinaasappelsap en kook tot de helft in. Klop de boter erdoor en roer de peterselie en dragon erdoor. Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd in lange repen. Gaar 2-3 minuten in de sinaasappelsaus. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de repen witlof over warme borden en leg de vis erop. Verwarm de sjalotten- saffraansaus en klop deze licht schuimig. Giet de saus over de vis en sprenkel eventueel nog wat sinaasappelsaus op het bord.

bereidingstip

Vervang de dragon in dit recept door dille of basilicum.. Is kabeljauw niet je favoriete vissoort? Je kunt het vervangen door een andere witvis zoals tilapia. Of kies eens voor zalmfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 25 gram