4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauw met sinaasappel

Kabeljauw met sinaasappel

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

500 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

500 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter vloeibaar bakproduct
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Boen de sinaasappels schoon en rasp 1 eetlepel van de schil. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliezen of verdeel de vruchten in dunne plakken en vang het sap op.
  • 3 Druppel sinaasappelsap over de visfilets, verdeel de rasp erover en bestrooi met zout en peper.
  • 4 Verhit de boter. Voeg de wortel en honing toe en stoof zachtjes 5 minuten. Schep de wortel met de helft van de peterselie in een lage ovenschaal.
  • 5 Leg de kabeljauw erop en verdeel daarover de sinaasappel en de olijven.
  • 6 Sprenkel er olijfolie over en gaar het gerecht 12-15 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Strooi voor het serveren de rest van de peterselie erover. Lekker met gebakken krieltjes.

wijnadvies

Een smaakvol gerecht verlangt een niet al te lichte wijn. Chardonnay van Monastier of Danie de Wet of Stoney Creek Chardonnay-Sémillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip