4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwfilet met amandelcrunch

Kabeljauwfilet met amandelcrunch

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kaasschaaf

bakplaat met bakpapier

ovenschaal

  • 1 Snijd de winterwortels in de lengte doormidden en schaaf met een kaasschaaf wortellinten.
  • 2 Snijd de linten in de lengte nogmaals door zodat je brede slierten hebt. Doe hetzelfde met de courgette.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Bestrooi de kabeljauw rondom met zout en peper en bestuif met bloem. Leg de vis op de bakplaat.
  • 5 Meng 2 eetlepels eiwit met het amandelschaafsel en verdeel dit over de bovenkant van de vis. Bak de vis in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 6 Kook intussen de groentelinten in ruim kokend water met zout in circa 2 minuten beetgaar. Giet af en schep de peterselie erdoorheen.
  • 7 Verdeel de groentelinten over 4 warme borden en leg er een stuk kabeljauw op.
  • 8 Lekker met gebakken aardappels.

bereidingstip

Vervang de kabeljauw door een andere witvis, zoals tilapia.

wijnadvies

Kabeljauw is met Eco Balance Chardonnay helemaal in balans, maar smaakt ook met Arthur Metz Pinot Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 29 gram