4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht
home recepten Kabeljauwfilet met erwten-muntpuree

Kabeljauwfilet met erwten-muntpuree

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

540 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de bevroren visfilets naast elkaar op de bakplaat. Besprenkel met 2 eetlepels van de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Gaar de vis circa 25 minuten in de oven.
  • 2 Verhit intussen de tuinerwten in een pan met 100 ml water en de rest van de olijfolie op middelhoge stand. Schep regelmatig om tot de erwten helemaal zijn ontdooid.
  • 3 Voeg de citroenrasp, knoflook en crème fraîche toe en warm alles samen nog een paar minuten door. Breng op smaak met de helft van het citroensap, de helft van de munt, zout en peper. Pureer met een staafmixer tot een grove puree.
  • 4 Serveer de visfilets met de erwten-muntpuree en bestrooi met de rest van de munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 31 gram