4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwfilet met wittewijn-bieslooksaus

Kabeljauwfilet met wittewijn-bieslooksaus

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter houdbare slagroom
4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 1/3 inkoken.
  • 2 Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met zout en peper. Smelt de boter in een koekenpan. Bak de kabeljauwfilet in 6-8 min. aan beide kanten mooi bruin en net gaar; keer de filets halverwege.
  • 3 Schenk de slagroom bij de ingekookte wijn. Breng opnieuw aan de kook en laat inkoken tot de saus net gebonden is.
  • 4 Breng de wittewijnsaus op smaak met de bieslook, zout en peper.
  • 5 Leg de kabeljauwfilets op een schaal of 4 borden en schenk er de saus over.

bereidingstip

Ook lekker met zalm-, kip- en varkensfilet.. Gebruik houdbare slagroom, deze is bestand tegen de hitte en schift niet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 21 gram