4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwpannetje met Hollandse garnalen

Kabeljauwpannetje met Hollandse garnalen

ingrediënten


15 min
4 personen
150 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

600 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

50 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

50 gram panko

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

4 kabeljauwhaasjes

benodigdheden

4 eenpersoons pannetjes

4 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg in elk pannetje 1 drooggedept kabeljauwhaasje. Meng de panko met de sjalot, kaas, zout en peper. Verdeel dit over de vis en besprenkel met olijfolie. Leg de krieltjes en bloemkool rond de vis.
  • 2 Meng de kookroom met de dille, zout en peper en giet over de krieltjes en de bloemkool. Zet de pannetjes circa 20 minuten in de oven. Strooi de garnalen voor het serveren erover.

bereidingstip

Vervang de dille in dit kabeljauwpannetje met Hollandse garnalen door peterselie. . Neem ook eens zalm in plaats van kabeljauw.

wijnadvies

Schenk hierbij een sappige NJoy Pinot Grigio met tonen van rijpe peer, citroen en acacia.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 40 gram