4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel verse dragon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter visbouillon
2 koolrabi's
2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui.
  • 3 Voeg de wortel en koolrabi toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de groenten in een ovenschaal en leg de vis erop.
  • 4 Meng de bouillon met de honing en gember en giet dit mengsel over de vis. Leg de sinaasappelplakken en de boter in vlokjes op de vis.
  • 5 Dek de schotel af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met dille of dragon.
  • 6 Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 32 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks