4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst

Kabeljauwstoofpotje met bonenrijst

ingrediënten


40 min
4 personen
200 gram kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram zwarte bonen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de vis droog en bestrooi met zout. Meng de knoflook met het limoensap en schenk over de vis. Marineer circa 20 minuten. Kook intussen de rijst.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de ui. Voeg de vis met de marinade toe en stoof circa 2 minuten.
  • 3 Giet er de kokosmelk met 200 ml water bij en voeg de paprika’s, tomaten, bosuitjes en 1 eetlepel koriander toe. Stoof zachtjes circa 5 minuten.
  • 4 Verwarm intussen de bonen, giet ze af en schep ze door de rijst.
  • 5 Bestrooi de stoofpot met de rest van de koriander en serveer met de bonenrijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 38 gram