mixer
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
mixer
bereiden
bereidingstip
Week de rozijnen een paar uur van tevoren in de glühwein. Zo nemen ze de smaak maximaal op.. Verwarm de kersenjam op een lage stand en verdun eventueel met 1-2 el glühwein.. <h4>Wat is Kaiserschmarrn?</h4> Kaiserschmarrn is een luchtige, gescheurde pannenkoek die zijn oorsprong vindt in Oostenrijk. Het gerecht is vernoemd naar keizer Franz Joseph I van Oostenrijk, die dol was op dit gerecht. Kaiserschmarrn wordt traditioneel geserveerd als nagerecht, maar kan ook als zoete lunch of licht hoofdgerecht gegeten worden. . <h4>Kaiserschmarrn variaties & tips </h4> • Met fruit: Voeg stukjes appel, peer of blauwe bessen toe aan het beslag. </br> • Met noten: Strooi gehakte amandelen of hazelnoten over de bovenkant.</br> • Extra zoet: Serveer met vanillesaus, warme chocoladesaus of een bolletje vanille-ijs.</br> • Licht & luchtig: Klop de eiwitten extra stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag voor een nog luchtigere structuur.</br> • Kruidig: Voeg kaneel of kardemom toe aan het beslag voor extra smaak.</br> . <h4>Wat is het verschil tussen pannenkoeken en Kaiserschmarrn? </h4> Het grootste verschil zit in textuur en bereiding. Pannenkoeken worden in één stuk gebakken en omgedraaid, terwijl Kaiserschmarrn na het bakken in grove stukken wordt gescheurd. Kaiserschmarrn is luchtiger, dankzij het opgeklopte eiwit. Pannenkoeken zijn vaak dunner en gelijkmatiger, Kaiserschmarrn is dikker en romiger. . <h4>Waar bestaat Kaiserschmarrn uit? </h4> De basis bestaat uit eieren, melk, bloem, suiker en boter. Vaak worden ook rozijnen toegevoegd, die vooraf geweekt worden in rum of water. Afwerking met poedersuiker en bijvoorbeeld appelmoes of pruimencompote is klassiek. . <h4>Waarom heet Kaiserschmarrn Kaiserschmarrn? </h4> Het gerecht is vernoemd naar keizer Franz Joseph I van Oostenrijk. "Schmarrn" betekent in het Oostenrijks dialect letterlijk “rommel” of “kneuswerk”, verwijzend naar het feit dat de pannenkoek in stukken wordt gescheurd. Vrij vertaald: “de rommel van de keizer”. . <h4>Is Kaiserschmarrn een hoofdgerecht? </h4> Ja, Kaiserschmarrn kan prima als hoofdgerecht gegeten worden als je daar zin in hebt! Lekker met een fruitcompote erbij. Traditioneel wordt het echter ook gezien als nagerecht of zoete snack.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 360 kcal |
vet | 17 gram |
verzadigd vet | 10 gram |
koolhydraten | 51 gram |
eiwit | 13 gram |
WEB01-SPAR-PU