4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien

Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien

ingrediënten


25 min
4 personen
1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter rosé

dit product is niet beschikbaar

12 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

450 gram varkensoesters
450 gram kalfsoesters

  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Maak de aardbeien schoon en pureer de helft ervan.
  • 3 Roer citroensap, honing en een vleugje gemalen peper door de aardbeienpuree.
  • 4 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 5 Verhit het bakproduct en bak hierin het vlees in 8 minuten rondom goudbruin. Zet het daarna afgedekt in de oven.
  • 6 Bak de sjalotjes 2 minuten in het braadvet van het vlees.
  • 7 Voeg de rosé toe en stoof zachtjes zonder deksel 5-7 minuten. Laat de rosé inkoken.
  • 8 Serveer het vlees met de sjalotjes.
  • 9 Druppel wat aardbeienpuree op de borden en garneer met hele aardbeien en basilicum.
  • 10 Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

bereidingstip

Vervang de basilicum door munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 27 gram