4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus

Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 kalfslapjes
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar.
  • 2 Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant. Ze moeten nét gaar te zijn. De juiste baktijd hangt af van de dikte van de lapjes vlees.
  • 3 Haal het vlees uit de pan en houd het warm door het toe te dekken met aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven braadvet de plakjes paddestoel snel knapperig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe.
  • 4 Giet het mosterdroommengsel bij de champignons in de pan. Leg de kalfslapjes er bovenop. Voeg de olijven toe. Warm alles even goed door.
  • 5 Verdeel vlees, paddestoelen en saus over de borden. Strooi er peterselie over.
  • 6 Eet bij dit gerecht gekookte rijst en doperwtjes of gemengde beetgaar gekookte groenten.

wijnadvies

Heel lekker bij een glaasje rode Beaujolais of Bourgogne, maar ook een volle Chileense witte (Viña Maipo Chardonnay) of roséwijn (Rosé de Provence).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté