4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kalfsoester met groenebonensalade

Kalfsoester met groenebonensalade

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sherry

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram flageolets
200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

200 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 kalfsoesters

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Begin met de bonensalade. Kook de haricots verts, snijbonen en peultjes afzonderlijk 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Schik de groenten inclusief de flageolets op 4 borden en giet de dressing erover.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant.
  • 5 Schep ze uit de pan en houd ze even warm onder aluminiumfolie.
  • 6 Boen de sinaasappel schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht uit.
  • 7 Voeg sinaasappelsap en -rasp toe aan het bakvet.
  • 8 Serveer het vlees met de saus en de salade.

bereidingstip

Vervang de flageolets door witte bonen of kikkererwten.

wijnadvies

Heerlijk met licht en lichtgekoeld rood zoals Beaujolais Villages, Domaine Brunet of Bourgogne Pinot Noir. Ook een wat stevigere Chardonnay smaakt overigens: Sunny Mountain of Koopmanskloof.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté