4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kalfsoester met mosterdsaus en prei

Kalfsoester met mosterdsaus en prei

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel dragon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

8 kleine preien

dit product is niet beschikbaar

100 gram zoetzure augurkjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 kalfsoesters

benodigdheden

keukengaren

  • 1 Begin met de prei. Snijd de preien in gelijke stukken. Maak er 4 gelijke bosjes van en bind deze vast met keukengaren.
  • 2 Kook de prei in 7-9 minuten beetgaar.
  • 3 Klop de wijnazijn met olijfolie en 1 theelepel mosterd tot een vinaigrette. Schep de bieslook of dragon erdoor.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • 5 Fruit de uien in het bakvet tot ze glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken.
  • 6 Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter in stukjes toe. Klop met een garde tot een glanzende saus.
  • 7 Roer de plakjes augurk erdoor en serveer de kalfsoesters met deze saus.
  • 8 Leg de warme tot lauwwarme prei op een schaal en giet de vinaigrette erover.

wijnadvies

Kalfsvlees gaat goed samen met witte wijn. Met deze saus erbij is het lekker om er een Arthur Metz Pinot Gris bij te drinken. Ook Chardonnay zal smaken, Danie de Wet, Casa de Campo of Indomita Reserva bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté