- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Verhit 20 gram boter en bak hierin het vlees in 10 minuten lichtbruin. Schep af en toe om en voeg na 5 minuten de mosterd toe.
- 3 Verwarm de pasteibakjes in de oven.
- 4 Smelt de rest van de boter en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bloem toe, roer goed en verwarm 2 minuten. Giet al roerend de fond erbij en laat de saus in 2 minuten al roerend dikker en gaar worden.
- 5 Schep de vleesblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- 6 Zet de pasteibakjes op borden, snijd eventueel de dekseltjes eruit en vul de bakjes met de ragout.
- 7 Schep een lepeltje cranberrycompote of saus erop en garneer met wat peterselie.
bereidingstip
Vervang de cranberrycompote in dit recept door cranberrysaus of frambozensaus.
wijnadvies
Bourgogne Chardonnay of Zuydpunt Chenin Viognier.