4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Kalfspasteitje met cranberry

Kalfspasteitje met cranberry

ingrediënten


30 min
4 personen
4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

potje cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter runderfond
30 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

4 pasteibakjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

250 gram ongepaneerde kalfsschnitzels
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit 20 gram boter en bak hierin het vlees in 10 minuten lichtbruin. Schep af en toe om en voeg na 5 minuten de mosterd toe.
  • 3 Verwarm de pasteibakjes in de oven.
  • 4 Smelt de rest van de boter en fruit hierin de sjalotjes. Voeg de bloem toe, roer goed en verwarm 2 minuten. Giet al roerend de fond erbij en laat de saus in 2 minuten al roerend dikker en gaar worden.
  • 5 Schep de vleesblokjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Zet de pasteibakjes op borden, snijd eventueel de dekseltjes eruit en vul de bakjes met de ragout.
  • 7 Schep een lepeltje cranberrycompote of saus erop en garneer met wat peterselie.

bereidingstip

Vervang de cranberrycompote in dit recept door cranberrysaus of frambozensaus.

wijnadvies

Bourgogne Chardonnay of Zuydpunt Chenin Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 22 gram