4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Kalfsragout

Kalfsragout

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

snufje nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

maggi

dit product is niet beschikbaar

1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

60 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 stukjes foelie

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kruidnagel

dit product is niet beschikbaar

1 groot ui
500 gram kalfsvleespoelet

  • 1 Steek de kruidnagel in de ui. Laat het vlees in circa 1 uur zachtjes gaar koken in ruim water met de ui, de peterselie, wat zout en de kruiderijen.
  • 2 Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en zeef het kookvocht.
  • 3 Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat de bloem even meebakken, maar zorg ervoor dat het mengsel niet bruin wordt. Giet er geleidelijk het gezeefde stoofvocht bij en blijf goed roeren tot een gebonden saus is ontstaan.
  • 4 Voeg er het vlees, eventueel extra kleingesneden, aan toe.
  • 5 Breng de saus op smaak met een gesmolten bouillonblokje, zout, peper, maggi, nootmuskaat en wat citroensap. Laat het mengsel goed heet worden maar vooral niet aan de kook komen. Serveer in pasteibakjes.

bereidingstip

Roer eventueel 1 of 2 eierdooiers met wat room los en voeg dit aan de saus toe. Laat de laatste 15 minuten 150 g champignons met het vlees mee koken, houd deze net zoals het vlees apart en voeg ze samen met het vlees aan de saus toe. Er kan ook een blikje champignons aan de saus worden toegevoegd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram