online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfsrollade met pepermosterdsaus

Kalfsrollade met pepermosterdsaus

ingrediënten

1 kilogram kalfsrollade

100 gram boter

2 eetlepels groene peperkorrels

40 gram boter

40 gram bloem

300 milliliter kalfsfond

300 milliliter kalfsbouillon van tablet

200 milliliter kookroom

2 theelepels mosterd


  • 1 Verhit 75 gram van de boter en braad hierin de kalfsrollade rondom goudbruin.
  • 2 Zet de warmtebron hoger, voeg de rest van de boter toe en bestrooi het vlees met peper en zout. Laat de rollade zachtjes gaar braden met het deksel schuin op de pan. Keer de rollade af en toe en bedruip deze. De braadtijd is 50-55 minuten. Laat de rollade vóór het aansnijden 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • 3 Maak intussen de saus. Laat de peperkorrels uitlekken. Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat heel even meebakken terwijl je goed blijft roeren. Het mengsel mag niet bruin worden! Giet er in gedeelten de bouillon bij.
  • 4 Breng de saus aan de kook en kook deze enkele minuten door, terwijl je goed blijft roeren. Roer de room erdoor maar laat de saus nu niet meer koken.
  • 5 Meng de groene peperkorrels en de mosterd erdoor. Serveer de kalfsrollade met de pepersaus bij aardappelkroketjes en spinazie of venkel.

wijnadvies

Er zijn nogal wat Chardonnays, bijvoorbeeld Italiaanse, Zuid-Franse en Chileense, die de kruidigheid van peper en mosterd goed weerstaan (9-11°C).


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 58 gram