4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalfsrolletjes gevuld met mozzarella-omelet

Kalfsrolletjes gevuld met mozzarella-omelet

ingrediënten


40 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

4 kalfsschnitzels
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 bolletje mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

4 cocktailprikkers

  • 1 Klop de eieren los met de mosterd en de stukjes mozzarella. Verwarm een theelepel van de boter in een koekenpan, giet het eimengsel erin en laat op lage stand afgedekt in circa 5 minuten garen. Neem de omelet uit de pan en laat afkoelen. Snijd de omelet in 4 repen.
  • 2 Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met zout en peper en beleg ze met een paar basilicumblaadjes en een reep omelet.
  • 3 Snijd de omelet indien nodig bij zodat deze niet uit het rolletje steekt. Rol het vlees op en zet het vast met een stukje touw of een prikker.
  • 4 Verwarm de rest van de boter met 2 eetlepels van de olie en bak de rolletjes op middelhoge stand rondom bruin.
  • 5 Braad de rolletjes dan op lage stand in circa 10 minuten rosé.
  • 6 Verwarm ondertussen de rest van de olie in een wok en roerbak de knoflook op hoge stand 1 minuut. Schep de knoflook door de rucola. Bestrooi met wat zout en peper.
  • 7 Snijd de rolletjes in dikke plakken en serveer ze op een bergje rucola.

wijnadvies

Lichtrood of wat steviger rosé. Licht gekoelde rode Beaujolais Villages is er heerlijk bij. Of anders toch zeker ook Domaine Brunet Pinot Noir. Voor rosé is Saint Saturnin de aangewezen partij. Die is vrij stoer en lichtkruidig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 44 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté