4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 potje kalfsfond
300 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

6 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram kalfslapjes

  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter of het bakproduct en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan.
  • 2 Fruit de sjalotjes in het braadvet. Bestrooi ze met bloem, bak nog 2 minuten en giet al roerende de wijn en de fond erbij. Breng deze saus aan de kook.
  • 3 Schakel nu op een lage stand en voeg de laurierblaadjes en het vlees toe. Stoof zachtjes met deksel 1 uur. Schep af en toe om.
  • 4 Voeg, als de saus te dik is, een scheutje water of wijn toe. Voeg de courgette, kookroom en mosterd toe en stoof zachtjes nog 15 minuten. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
  • 5 Dit gerecht is heel lekker met een stamppot van ijsbergsla of raapstelen.

wijnadvies

Verrassend lekker met witte wijn. En dan vooral met Danie de Wet of Viña Maipo Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté