4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalfsvlees gestoofd in witte wijn en salie

Kalfsvlees gestoofd in witte wijn en salie

ingrediënten


20 min
4 personen
12 minitrostomaatjes
200 milliliter vleesfond
200 milliliter pinot blanc
1 theelepel gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

10 blaadjes verse salie
1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 groot ui
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

700 gram kalfslapjes

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de olie en bak het vlees om en om aan. Schep de lapjes over in de ovenschaal.
  • 2 Fruit in de pan de ui, knoflook, sinaasappelrasp en salie op een lage stand. Blus af met de pinot blanc en de vleesfond. Giet dit over het vlees en zet de schaal afgedekt in de oven. Laat het vlees in circa 30 minuten gaar stoven.
  • 3 Kruis de tomaatjes in, be­strooi ze met zout en peper, besprenkel ze met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten erbij in de oven.
  • 4 Lekker met pasta of gekookte nieuwe aard­appelen.

wijnadvies

Vanzelfsprekend kunt bij dit kalfsvlees de pinot blanc van het recept door­drinken. Maar ook een rijke chardonnay kan prima. Liever rood? Denk dan aan een pinot noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté