4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoen met champignon-druivensaus

Kalkoen met champignon-druivensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram pitloze witte druiven

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

eetlepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

50 boter

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de kalkoenfilet in 4 platte stukken. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Verhit de boter en bak hierin de kalkoenfilets in 12 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
  • 3 Bak de champignons in het braadvet. Schenk de wijn erbij en laat deze iets inkoken.
  • 4 Roer de mosterd en crème fraîche erdoor. Schep de druiven door de saus. Serveer de kalkoen met de mosterdsaus.
  • 5 Lekker met rösti of gebakken krieltjes en broccoli of peultjes.

wijnadvies

Kalkoen is evenals kip een allemansvriend. Zo is een witte Argentijnse torrontés zeer aan te bevelen, maar een rosé met een klein zoetje kan ook: denk aan Zuid-Afrikaanse pinotage.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté