6 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
recepten Kalkoen ‘tonnato’

Kalkoen ‘tonnato’

ingrediënten


45 min
6 personen
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

3 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

200 gram tonijn op olie

dit product is niet beschikbaar

bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

5 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak rondom lichtbruin in 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Voeg de bouillon en de kruiden toe en stoof zachtjes 25-30 minuten. Laat de kalkoen in het stoofvocht afkoelen.
  • 3 Haal de kalkoen uit het stoofvocht, dep droog en snijd het vlees in dunne plakken. Bewaar het stoofvocht. Verdeel de plakken kalkoen over 6 borden.
  • 4 Pureer voor de tonijnsaus de tonijn, ansjovis, 1 eetlepel kappertjes, citroensap en eidooier. Giet de resterende 4 eetlepels er in een dun straaltje bij tot de saus bindt. Voeg eventueel een klein scheutje stoofvocht toe als de saus te dik is.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijnsaus over de kalkoen en bestrooi met de overige kappertjes.

bereidingstip

Liever geen rauwe eidooier? Gebruik dan 2 hardgekookte eidooiers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes