voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
45 min.
voorgerecht
Recepten Kalkoen ‘tonnato’

Kalkoen ‘tonnato’

ingredi├źnten

500 gram kalkoenfilets

2 eetlepels olijfolie

400 milliliter kippenbouillon

5 takjes verse tijm

bosje verse peterselie

200 gram tonijn op olie

3 ansjovisfilets

2 eetlepels kappertjes

1 eetlepel citroensap

1 eidooier

4 eetlepels olijfolie


  • 1 Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper en bak rondom lichtbruin in 2 eetlepels olijfolie.
  • 2 Voeg de bouillon en de kruiden toe en stoof zachtjes 25-30 minuten. Laat de kalkoen in het stoofvocht afkoelen.
  • 3 Haal de kalkoen uit het stoofvocht, dep droog en snijd het vlees in dunne plakken. Bewaar het stoofvocht. Verdeel de plakken kalkoen over 6 borden.
  • 4 Pureer voor de tonijnsaus de tonijn, ansjovis, 1 eetlepel kappertjes, citroensap en eidooier. Giet de resterende 4 eetlepels er in een dun straaltje bij tot de saus bindt. Voeg eventueel een klein scheutje stoofvocht toe als de saus te dik is.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper. Giet de tonijnsaus over de kalkoen en bestrooi met de overige kappertjes.

bereidingstip

Liever geen rauwe eidooier? Gebruik dan 2 hardgekookte eidooiers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 31 gram