4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenfilet met mango

Kalkoenfilet met mango

ingrediënten


40 min
4 personen
3 preien

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse bladselderij
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

600 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sherry

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter sojasaus

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de sojasaus met de sherry en suiker en laat afkoelen.
  • 2 Verdeel de kalkoen in 4 filets en kerf ze met een scherp mes een beetje in. Bestrijk de kalkoenfilets met het sojamengsel en laat circa 15 minuten intrekken.
  • 3 Snijd 1 mango in blokjes en pureer het vruchtvlees van de andere mango met de helft van het citroensap en -rasp. Meng de mangoblokjes met de rode peper, gember, helft van de bladselderij en de rest van het citroensap en -rasp.
  • 4 Kook de rijst in water waaraan de gezeefde tomaten zijn toegevoegd.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de kalkoenfilets 5-7 minuten per kant.
  • 6 Verhit de frituurolie tot circa 160°C. Frituur hierin de prei goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Snijd de kalkoenfilets in plakken en leg ze op de tomatenrijst. Maak op het bord een ‘streep’ met de mangopuree en geef de mangosalsa in een bakje erbij.
  • 8 Garneer met de gefrituurde prei en bestrooi met de rest van de bladselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 46 gram