4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht
home recepten Kalkoenragout met citroen en salie

Kalkoenragout met citroen en salie

ingrediënten


25 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse salie
50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Kook de kalkoenfilet circa 15 minuten in de kippenbouillon. Giet af en vang de bouillon op.
  • 2 Pers één helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.
  • 3 Verhit de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Gaar circa 1 minuut. Voeg al roerend in gedeelten de kippenbouillon toe tot een gladde saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Meng de room, salie, citroensap en kalkoenblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Bestrijk het brood met de olijfolie, bestrijk met de platte kan van de knoflook en rooster in een hete grillpan. Serveer het brood met de ragout en garneer met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté