4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Kalkoenragout met cranberry’s

Kalkoenragout met cranberry’s

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepels allesbinders
1 eetlepels maizena
200 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram verse cranberry's
1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter wildfond
500 milliliter gevogeltefond
500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit het bakproduct en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de kalkoenblokjes toe en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Giet de fond erbij en roer de tijm, cranberry’s en het citroensap erdoor. Stoof circa 15 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 4 Roer de kookroom erdoor en bind de ragout met maizena of allesbinder. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer in een ragoutbakje naar keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 33 gram