4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kalkoenrollade met Hollandse garnalen

Kalkoenrollade met Hollandse garnalen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels groene peperkorrels
100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 kalkoenschnitzels

benodigdheden

vershoudfolie

keukenmachine

keukengaren

8 cocktailprikkers

  • 1 Sla de schnitzels tussen een paar vellen vershoudfolie plat (bijvoorbeeld met de achterkant van een koekenpan). Snijd de randen van de schnitzels bij tot je een rechthoekig lapje overhoudt. Bestrooi met wat zout en peper.
  • 2 Maal de restjes vlees in een keukenmachine met de helft van het ei en wat zout en peper tot een smeuïg gehakt. Meng met de garnalen en verdeel over de 4 schnitzels. Rol ze strak op en zet de rolletjes vast met een stuk keukengaren of een paar cocktailprikkers.
  • 3 Verhit de helft van de boter en bak hierin de rolletjes op een lage stand in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 4 Neem uit de pan en voeg de sjalot toe aan het bakvet. Roer de aanbaksels los en fruit de sjalot een paar minuten. Blus af met de wijn en breng op een hoge stand aan de kook.
  • 5 Voeg de room toe en laat nog 1 minuut zachtjes doorkoken. Voeg de peperkorrels toe en leg de vleesrolletjes in de saus. Warm nog een paar minuten mee op lage stand.
  • 6 Neem de rolletjes uit de saus en snijd ze in dikke plakken. Monteer de saus vlak voor het serveren met de rest van de (koude) boter en serveer bij de rollade.
  • 7 Lekker met geroerbakte spinazie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 50 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes