- 1 Verhit de boter en de zonnebloemolie in een braadpan. Braad de rollade snel rondom aan. Bestrooi het vlees met zout en peper.
- 2 Leg de takjes rozemarijn bij het vlees en giet de wijn in de pan. Braad de rollade op een matige hittebron in ongeveer 50-60 minuten gaar. Draai het vlees tijdens het braden regelmatig om. Voeg na 30 minuten de abrikozen toe.
- 3 Bak intussen in een koekenpan de spekblokjes knapperig en lichtbruin. Schep ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de champignonplakjes.
- 4 Kook de witte kool met de komijnzaadjes in een bodempje water gedurende 15 minuten. Giet de kool, die beetgaar is, af en roer de crème fraîche erdoor.
- 5 Neem de rollade uit de pan en laat deze even afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verwijder de rozemarijntakjes.
- 6 Snijd de rollade in plakken en leg deze op een schaal. Giet het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem. Giet deze jus in een kom.
- 7 Rangschik om de rolladeplakken de abrikozen, spekjes en champignons. Serveer de witte kool apart.
- 8 Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.