6 personen
gemiddeld
75 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenrollade met spekjes, champignons, abrikozen en witte kool

Kalkoenrollade met spekjes, champignons, abrikozen en witte kool

ingrediënten


75 min
6 personen
250 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

500 gram witte kool

dit product is niet beschikbaar

250 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 kalkoenrollade
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en de zonnebloemolie in een braadpan. Braad de rollade snel rondom aan. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Leg de takjes rozemarijn bij het vlees en giet de wijn in de pan. Braad de rollade op een matige hittebron in ongeveer 50-60 minuten gaar. Draai het vlees tijdens het braden regelmatig om. Voeg na 30 minuten de abrikozen toe.
  • 3 Bak intussen in een koekenpan de spekblokjes knapperig en lichtbruin. Schep ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de champignonplakjes.
  • 4 Kook de witte kool met de komijnzaadjes in een bodempje water gedurende 15 minuten. Giet de kool, die beetgaar is, af en roer de crème fraîche erdoor.
  • 5 Neem de rollade uit de pan en laat deze even afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verwijder de rozemarijntakjes.
  • 6 Snijd de rollade in plakken en leg deze op een schaal. Giet het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem. Giet deze jus in een kom.
  • 7 Rangschik om de rolladeplakken de abrikozen, spekjes en champignons. Serveer de witte kool apart.
  • 8 Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté