4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenschnitzel met rode paprika en peterseliekrieltjes

Kalkoenschnitzel met rode paprika en peterseliekrieltjes

ingrediënten


35 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

3 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

600 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Sla de kalkoenfilets onder vershoudfolie iets platter.
  • 2 Meng paneermeel met knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, komijn, zout en peper en bestrooi de kalkoenfilets met dit mengsel. Druk goed aan.
  • 3 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak de kalkoenschnitzels 4-5 minuten per kant.
  • 4 Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de paprikarepen 4-5 minuten met zout en peper.
  • 5 Bak tegelijkertijd de krieltjes in de rest van de olijfolie. Strooi de peterselie erover.
  • 6 Serveer de schnitzels met een partje citroen, de paprika en de peterseliekrieltjes.

bereidingstip

Vervang kalkoenfilet door ongepaneerde varkensschnitzels.. In plaats van rode (punt)paprika is een paprikamix (rood, groen, geel) ook lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté