4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Kalkoenspiesjes met groentemie

Kalkoenspiesjes met groentemie

ingrediënten


45 min
4 personen
1 bakje gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

200 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

350 gram mie

dit product is niet beschikbaar

500 gram kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Verwarm de ovengrill.
  • 2 Meng de sojasaus met de tomatenpuree, honing, olie, zout en peper. Schep de helft ervan door de kalkoenblokjes en laat 10-15 minuten marineren.
  • 3 Week de satéprikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
  • 4 Rijg het vlees aan de prikkers en rooster de kalkoenspiesjes 6-8 minuten (niet te dicht) onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
  • 5 Kook de mie met de sugarsnaps en voeg de laatste 3 minuten de Chinese kool toe.
  • 6 Verwarm de kippenbouillon met de rest van de sojamarinade en kook zachtjes in circa 2 minuten tot een saus.
  • 7 Laat de mie met de groenten goed uitlekken. Serveer de kalkoenspiesjes erbij en giet de saus erover.
  • 8 Bestrooi met de uitjes.

bereidingstip

Geen sugarsnaps? Neem dan peultjes.. Neem kip- in plaats van kalkoenfilet.. Roerbak de Chinese kool eerst en voeg deze dan pas toe aan de mie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 47 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté