4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kalkoenvinken met cranberryvulling

Kalkoenvinken met cranberryvulling

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter gevogeltefond
1 eetlepel witte port

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
100 gram cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

4 kalkoenfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

4 cocktailprikkers

keukengaren

  • 1 Druk de kalkoenfilets tussen het vershoudfolie iets platter. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Meng de roomkaas met cranberrycompote en gehakte tijm. Verdeel dit over het midden van de kalkoenfilets en rol ze op. Zet ze vast met prikkers of met keukengaren.
  • 3 Bak ze in het bakproduct op halve stand rondom lichtbruin en gaar in circa 12 minuten.
  • 4 Schep ze uit de pan, voeg een scheutje wijn en de fond bij het bakvet en kook 2 minuten.
  • 5 Serveer de kalkoenvinken met de jus en gegarneerd met een takje tijm.

wijnadvies

Heerlijk met een stevige rosé. De biologische Gamma bijvoorbeeld, of anders die van Yellow Tail. Beide hebben een 'zoetje' dat aangenaam is bij het wat zoetzure van de cranberryvulling. Een stevige witte kan overigens ook: Yellow Tail, Casa de Campo of Indomita Reserva.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes