4 personen
gemiddeld
10 min.
nagerecht, nagerecht/gebak, brunch
recepten Kaneelbroodjes met walnoot

Kaneelbroodjes met walnoot

ingrediënten


10 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kaneelpoeder
300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vermeng het bakmeel en kaneel met 70 gram van de boter en een snuf zout tot een grof kruimeldeeg en giet de melk erbij. Kneed dit tot een soepel deeg (in een keukenmachine of met de hand).
  • 2 Rol het deeg tot een dunne lap uit op een met bloem bestoven werkblad. Vermeng de resterende (zacht geworden) boter met de suiker en smeer dit uit over het deeg. Houd 1 eetlepel achter.
  • 3 Verdeel de helft van de gehakte walnoten over een derde van de deeglap en vouw het resterende deeg eroverheen. Bestrijk dit met de resterende suikerboter en verdeel de rest van de walnoten erover. Vouw nu het laatste stuk deeg terug over de walnoten.
  • 4 Snijd de rol in 4 of 8 gelijke stukjes en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de stukjes rondom met het losgeklopte ei en bak ze in 20 à 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Lekker met chocolademelk of koffie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 13 gram