8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kaneelcake met mandarijn

Kaneelcake met mandarijn

ingrediënten


30 min
8 personen
2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

6 mandarijnen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Klop de eieren kort met de boter en suiker. Voeg het bakmeel, een snufje zout en de kaneel toe en klop tot een glad beslag.
  • 2 Was 2 mandarijnen. Rasp het oranje deel van de schil en pers het vruchtvlees. Roer de mandarijnrasp en -sap door het beslag.
  • 3 Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en schep het beslag in de vorm. Bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat afkoelen.
  • 4 Pel de rest van de mandarijnen en verdeel ze in partjes. Meng de poedersuiker en het citroensap voor het glazuur. Bestrijk de cake met glazuur en garneer met de partjes mandarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 6 gram