4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
home recepten Kaneelflensjes met gestoofde abrikozen

Kaneelflensjes met gestoofde abrikozen

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneel
200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
2 kardemompeulen
200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zet de abrikozen op met de kardemom, het vanillestokje, de wijn en de suiker en laat afgedekt op lage stand circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Maak ondertussen het flensjesbeslag: vermeng de bloem met een snuf zout en de kaneel en klop er de eieren een voor een door.
  • 3 Klop de melk er geleidelijk bij tot een glad beslag en laat dit even rusten. Laat de abrikozen in het sap afkoelen tot lauw.
  • 4 Verwarm steeds een klein beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de pan goed heet worden. Giet wat beslag in de pan en laat het met ronddraaiende beweging goed verdelen.
  • 5 Bak op hoge stand 8 dunne flensjes aan beiden kanten goudbruin.
  • 6 Leg op elk flensje een paar abrikozen en vouw het flensje in vieren. Giet er nog een klein beetje kookvocht overheen en bestrooi met poedersuiker. Lekker met roomijs of mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 17 gram