8 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Kaneelsuiker-croissantcake

Kaneelsuiker-croissantcake

ingrediënten


15 min
8 personen
1 eetlepel kaneel
100 gram donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

240 gram croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg uit en druk de naden dicht.
  • 2 Bestrijk het deeg met 60 g gesmolten roomboter.
  • 3 Meng de basterdsuiker met de kaneel. Houd 1 el apart en verdeel de rest over het deeg.
  • 4 Rol het deeg vanaf de lange kant op, vouw de rol dubbel en draai de strengen om elkaar heen als een spiraal.
  • 5 Leg de deegspiraal in de cakevorm. Bestrijk het deeg met de laatste 15 g roomboter en bestrooi met de rest van het kaneelsuikermengsel.
  • 6 Bak het croissantdeeg in de oven in 20-25 min. lichtbruin en gaar. Snijd de cake in plakken en serveer warm of op kamertemperatuur.

bereidingstip

Laat de kaneelsuikercroissantcake een beetje afkoelen in de vorm voordat je hem uit de vorm haalt en serveert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 228 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 2 gram