4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kapucijnerschotel met rookworst en appel

Kapucijnerschotel met rookworst en appel

ingrediënten


25 min
4 personen
800 gram kapucijners

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

400 gram Hollandse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

appelboor

  • 1 Verhit een wok of hapjespan en bak hierin de spekblokjes knapperig. Schep ze uit de pan. Verhit de helft van de olie in de pan en bak hierin het gehakt rul. Schep de prei, wokgroenten en paprikapoeder erdoor en roerbak 4-5 minuten.
  • 2 Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil intussen de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken van circa 1 cm dik.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de appels aan beide kanten goudbruin. Besprenkel met de honing.
  • 4 Schep de kapucijners en spekjes door het gehaktmengsel en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de rookworst in plakjes en serveer met de appelplakken op de kapucijnerschotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes