voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Karbonade met abrikozensalsa

Karbonade met abrikozensalsa

ingredi├źnten

1 sinaasappel

1 teentje knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

5 eetlepels olijfolie

4 ribkarbonades

450 gram krieltjes

750 gram broccoli

4 eetlepels abrikozenjam

1 rode peper


  • 1 Boen de sinaasappel schoon, snijd reepjes voor de garnering en rasp 1 theelepel van de schil. Meng de rasp met geperste knoflook, de komijn en 3 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees ermee.
  • 2 Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd ze in stukjes. Meng ze met de abrikozenjam en de peper tot een salsa.
  • 3 Bak de aardappelen in de rest van de olijfolie goudbruin. Kook de broccoli met zout beetgaar.
  • 4 Rooster het vlees 8-10 minuten in een grillpan of koekenpan. Keer het halverwege even om. Serveer het vlees met de salsa, gegarneerd met sinaasappelschilletjes, met de broccoli en gebakken aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 36 gram