voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Karbonade met abrikozensalsa

Karbonade met abrikozensalsa

ingredi├źnten

1 sinaasappel

1 teentje knoflook

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

5 eetlepels olijfolie

4 ribkarbonades

450 gram krieltjes

750 gram broccoli

4 eetlepels abrikozenjam

1 rode peper


  • 1 Boen de sinaasappel schoon, snijd reepjes voor de garnering en rasp 1 theelepel van de schil. Meng de rasp met geperste knoflook, de komijn en 3 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees ermee.
  • 2 Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd ze in stukjes. Meng ze met de abrikozenjam en de peper tot een salsa.
  • 3 Bak de aardappelen in de rest van de olijfolie goudbruin. Kook de broccoli met zout beetgaar.
  • 4 Rooster het vlees 8-10 minuten in een grillpan of koekenpan. Keer het halverwege even om. Serveer het vlees met de salsa, gegarneerd met sinaasappelschilletjes, met de broccoli en gebakken aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 36 gram