4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Karbonade met abrikozensalsa

Karbonade met abrikozensalsa

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

750 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de sinaasappel schoon, snijd reepjes voor de garnering en rasp 1 theelepel van de schil. Meng de rasp met geperste knoflook, de komijn en 3 eetlepels olijfolie en bestrijk het vlees ermee.
  • 2 Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd ze in stukjes. Meng ze met de abrikozenjam en de peper tot een salsa.
  • 3 Bak de aardappelen in de rest van de olijfolie goudbruin. Kook de broccoli met zout beetgaar.
  • 4 Rooster het vlees 8-10 minuten in een grillpan of koekenpan. Keer het halverwege even om. Serveer het vlees met de salsa, gegarneerd met sinaasappelschilletjes, met de broccoli en gebakken aardappelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 36 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip