4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Karbonades in bieslookroomsaus met geroosterde broccoli

Karbonades in bieslookroomsaus met geroosterde broccoli

ingrediënten


20 min
4 personen
250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

350 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Schep in de ovenschaal de broccoli en de rode ui om met 3 eetl. olijfolie, zout en peper.
  • 2 Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in ca. 20 min. beetgaar. Kook intussen de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  • 3 Verhit in een ruime koekenpan de overige 2 eetl. olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper. Bak het vlees in ca. 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
  • 4 Neem het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm. Fruit in het bakvet de bieslook 1 min. Voeg de kookroom toe en roer de aanbaksels los.
  • 5 Laat de room 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper. Leg de karbonades terug in de saus.
  • 6 Serveer de tagliatelle met de karbonades in de bieslook-roomsaus en de geroosterde groenten.

bereidingstip

Vervang de karbonades door zalm, kabeljauwfilet of vegetarische balletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 777 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 47 gram