4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Karbonades in pikante saus

Karbonades in pikante saus

ingrediënten


20 min
4 personen
4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijnnaaldje

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram gerookt ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven op 180°C.
  • 2 Bestrooi het vlees rondom met zout en peper. Verwarm de olie en bak het vlees op hoge stand aan beide kanten goed bruin. Neem de karbonades uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje.
  • 3 Bak in de pan de spekjes uit op middelhoge stand en voeg de ui toe. Fruit in circa 5 minuten zacht en bruin.
  • 4 Voeg de knoflook, pepers en rozemarijn toe en bak nog enkele minuten op lage stand.
  • 5 Voeg als laatste de tomatenpuree en tomaten toe, roer goed door en laat het geheel circa 10 minuten sudderen.
  • 6 Zet ondertussen het vlees nog 5 - 8 minuten in de oven om goed gaar en knapperig te bakken. Serveer de karbonades met de saus.

wijnadvies

Hier past bovenste best een rode Spanjaard bij: Finca de Labarca crianza bijvoorbeeld. Wat steviger is de Viña Maipo Carmenère. En ook een lekker gevulde rosé blijft goed 'overeind'. Schenk de biologische Gamma of Montalto Nero d'Avola.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté